dinsdag 25 augustus 2009

Kunstkwartier 6211




Aan de Grote Gracht in het centrum van Maastricht is tot 1 januari 2010 het Kunstkwartier neergestreken. Het is een initiatief van buurtplatform Argus. Kunstkwartier 6211 moet zich ontwikkelen tot het culturele hart van de buurt. Op een spontane manier, en daar horen geen strak getrokken grenzen bij. Dus beslaat de naam de postcode van de hele Maastrichtse binnenstad.

Zelf exposeer ik er in een kleine deeltentoonstelling tien Liefdes, een hoeveelheid Uitschelders en 57 Lichtelijk Kleinstadse Cultuurtjes. De Tien Liefdes is een reeks van tien minimalistische miniaturen die met fotografie-, inkt- en collagetechnieken uiteenlopende aspecten laten zien van de oudste passie die de mens kent: de liefde. De Uitschelders zijn vanwege hun aggressieve aard ondergebracht in een antieke reiskoffer. De 57 Cultuurtjes waren eerder te zien op het Zomeravondenfestival 2008 in Maastricht (zie hier)als projectie. Maar nu dus de miniaturen zelf.

De deeltentoonstelling heb ik ingevoegd in de bestaande ruimte en aankleding. Met blauwe hapjes licht, met blauwe schoolinkt gekleurde houten lijsten, en friswit licht accentueer ik de verfrissende aanpak die gekozen is voor het concept van 6211 Kunstkwartier.

6211 Kunstkwartier, Grote Gracht, Maastricht. Open op normale winkeltijden, gratis natuurlijk! Voor wat achtergronden zie dit nieuwsflitsje van TV-Maastricht.