zondag 20 mei 2012

Geniï loci


De KunstTour in Maastricht gebruik ik meestal als aanleiding om nieuw, experimenteel werk te maken en dat te tonen in ons HuismethetHandje. Dit jaar speelt KunstTour zich af rond het thema 'Genius Loci', de 'geest van de plek'. Het HuismethetHandje zit vol met deze spreekwoordelijke geesten. Sommige zijn oudheidkundig van aard, andere bestaan uit installatiekunst.
De meeste werken maakte ik in de jaren 2000-2001, de periode dat het HuismethetHandje zijn restauratie onderging. Eén van die werken is 'Watergang'. Het is een lichtwerk dat al een aantal jaren een zieltogend bestaan leidde. Veel lichtpuntjes werkten niet meer en waren ook niet te vervangen door de achterhaalde techniek. Watergang is nu eindelijk hersteld met hedendaagse LED-techniek en straalt als nooit tevoren.
Niet alleen Watergang is hernieuwd ter gelegenheid van KunstTour 2012, ook de panelen waarmee ik de sluiting van aardewerkfabriek Sphinx in 2007 markeerde zijn na vijf jaar omzwervingen op stoffige zolders en vochtige kelders weer teruggekeerd op hun oorspronkelijke plaats: de gevel van het HuismethetHandje.

KunstTour 2012 in het HuismethetHandje. 26-28 mei 2012, 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer:
www.kunsttour.com of www.huismethethandje.blogspot.com.