donderdag 24 juni 2010

Voici la petite chasse aux caractères


42 Miniatures à l'encre. Dat is de ondertitel van deze kleinfijne expositie in de unieke boekwinkel Candide, een ware schatkamer voor kunstverzamelaars en bibliofielen in het hart van de Franse stad Angers. Het bruisende Angers ligt in de Loirevallei en het heldere licht heeft al eeuwen kunstenaars aangetrokken. Maar veel van mijn inkt-tekeningen zijn niet gewend aan zoveel zon. Hun kleuren zouden al snel vervagen. Daarom neemt de expositie een ongebruikelijke vorm aan: de helft is te zien in een speciaal gemaakt album op tafel. Net als de meeste van mijn tentoonstellingen heb ik Voici la petite chasse aux caractères ook zelf vorm gegeven. Als een felgekleurd, misschien zelfs bijzonder hip cadre ensoleillé.

De tentoonstelling is te zien van 25 juni t/m 18 september 2010, gedurende de normale winkelopeningstijden bij Librairie Candide, 7 rue Montault, 49000 Angers (Maine-et-Loire), Frankrijk.

Bijzondere dank aan Coen van der Gugten voor het bedenken en vormgeven van het affiche en de flyers en Michèle Dorn voor het wederom nakijken en corrigeren van de Franse teksten.